​CURĂȚAREA ȘI ÎNGRIJIREA PARCHETULUI LAMINAT SUPER LUCIOS FALQUON

Observații generale 

O temperatură a camerei de 18-25°C, cu umiditate relativă de 50-70% asigură o senzație de comfort și un mediu sănătos, plăcut, în cameră. De asemenea, creați condiții optime pentru parchetul dvs. laminat Falquon, deoarece într-un mediu cu umiditate mai mare, panourile din material lemnos ale parchetului vor tinde să se umfle. Umiditatea scăzută, pe de altă parte, în combinație cu climatizarea și încălzirea în pardoseală, cuplată și cu temperaturi ridicate, provoacă contracția plăcilor.

Când este pornită încălzirea în casa dvs., se recomandă utilizarea umidificatoarelor.

Nu e nevoie de curățare dacă îl mențineți curat!

Cea mai bună metodă de curățare este să nu îl murdăriți deloc. Nisipul și murdăria acționează ca un șmirghel, dar puteți evita neplăcerile cauzate de acestea prin plasarea la intrare a unui covor cu dimensiuni adecvate.  Picioarele mobilierului - scaune, mese și dulapuri trebuie să fie prevăzute cu garnituri de pâslă. Nu uitați să montați suprafețe antiderapante sau rotile la scaunele de birou, cărucioarele de transport și containerele mobile.

Prima curățare a parchetului laminat nou montat

Înainte de utilizare, îndepărtați mai întâi orice rumeguș de lemn, praf și murdărie cu o mătură sau aspirator, folosind duza pentru suprafețele fine. Apoi, se recomandă o curățare minuțioasă pentru a scăpa de reziduurile care ar putea să rămână. Aceasta se face prin ștergerea suprafeței cu o cârpă umedă foarte bine stoarsă. Acest procedeu este cunoscut sub numele de „ștergere umedă” și se face doar cu apă călduță, la care nu trebuie să adăugați nici o soluție de spălat pentru parchet laminat.

Ce fel de produse de îngrijire pot fi utilizate?

Parchetul laminat Falquon este vopsit cu rășină acrilică și apoi tratat cu un fascicul de electroni. Aceste suprafețe nu trebuie tratate cu materiale de curățare și îngrijire care formează pelicule, substanțe pentru lustruire sau ceară de albine.

Curățenia zilnică în casă

Fiecare parchet este supus uzurii naturale, în funcție de calitatea și de utilizarea efectivă a acestuia. Cu o întreținere regulată, vă puteți asigura că parchetul dvs. își păstrează valoarea.

  • Suprafață fără murdărie
    Noul parchet laminat are o suprafață foarte fină, impermeabilă, pe care se depune foarte greu murdăria și, în cele mai multe cazuri, poate fi îndepărtată cu ușurință. Modul ideal de a îndepărta murdăria este prin folosirea unui aspirator pentru suprafețe fine, de preferință cu filtru de praf eficient și duză de aspirat pentru suprafețe fine. Utilizând o cârpă umedă, bine stoarsă, puteți îndepărta rapid și ușor praful și murdăria de pe podea.
  • Murdăria persistentă
    Murdăria persistentă poate fi îndepărtată utilizând doar apa călduță. Consultați instrucțiunile referitoare la prima curățare prezentate mai sus.

REȚINEȚI:
Acest parchet laminat are o suprafață specială lucioasă, de aceea NU trebuie să utilizați nici un fel de soluție pentru curățat pardoseli, chiar dacă instrucțiunile o recomandă pentru parchet laminat.

NU folosiți lavete speciale pentru curățare, cârpe, bureți de sârmă sau plastic etc. care sunt abrazive, deoarece cu timpul parchetul își va pierde din luciu.

NU șlefuiți, lăcuiți și nu dați cu ceară parchetul laminat super lucios.

Lichidele vărsate sau alte produse lichide trebuie curățate imediat.